Skip Navigation Links

Metalo ceramica


 Este lucrarea protetica a carei suport este turnat din diverse metale cum ar fi Cr-Ni sau Cr-Co si acoperita cu ceramica prin metoda stratificarii sau a presarii.
 De mentionat ca in scopul cresterii biocompatibilitatii lucrarile metalo-ceramice se pot placa cu aur pur 99% prin metoda galvanizarii.

Principalele tipuri de ceramica folosite in laboratorul nostru sunt:


1. IPS d.SIGN produsa de Ivoclar

- este o ceramica cu o frumusete naturala oferind posibilitatea unei estetici desavirsite.Fluorapatitele si  leucitele continute de  ceramica dau caracteristici optice deosebite, precum si o rezistenta la abrazie apropiata de cea a dintilor naturali. Se preteaza pentru coroane si punti , lucrari frontale si laterale.

2. IPS InLine produsa de Ivoclar 

- este co ceramica continind leucite cu o estetica frumoasa indicata mai mult pentru zonele laterale numarul de efecte  mai reduse decat la IPS d.SIGN.

3. Noritake EX-3 a producatorului japonez cu acelasi nume

- un produs cu o calitate tipic japoneza ofera o estetica frumoasa la un excelent raport pret-calitate.Cu un indice de expansiune stabil in decursul arderilor se reduce mult riscul aparitiei crapaturilor.Se poate folosi pentru lucrari frontale sau laterale, pe metale non-pretioase sau semipretioase.